Amnesty groep
Wandel voor vrijheid

Het Airbornepad en andere Airbornetochten

De 101st Airborne Division (luchtlandingsdivisie) is in WO2 van groot belang geweest bij de bevrijding van west-Europa. Tijdens Operatie Market Garden en de slag om Arnhem hebben ze veel verliezen geleden. Om hun geschiedenis levend te houden zijn er verschillende wandeltochten naar hen vernoemd. Sommigen worden eenmaal per jaar georganiseerd gelopen, anderen zijn gemarkeerd en het hele jaar te bewandelen.

Airbornepad

Airbornepad

Deze route gaat van Lommel naar Arnhem, 215 km wandelen in de voetsporen van de Airbornetroepen. De tocht komt langs plekken die de geallieerde opmars in herinnering brengt. De wandeling is uitgezet en beschreven door WSV OLAT. Hier is ook een routeboekje te bestellen.

Zie ook de routekaart van de hele route, of afzonderlijke etappes: Etappe1,   etappe2,   etappe3,   etappe4,   etappe5,   etappe6, etappe7

 

Airborne wandeltocht

Dit is een herdenkingstocht die ieder jaar op de eerste zaterdag van september wordt gelopen. De tocht komt langs diverse herdenkingspunten, afstanden van 10, 15, 25 en 40 km. Start en finish in Oosterbeek. De routes staan ook online en kunnen op elk moment worden gelopen.