Amnesty groep
Wandel voor vrijheid

 

Het doel van de tocht

De opbrengst van de wandeltocht wordt besteed aan het werk van Amnesty International.

Op Bevrijdingsdag nodigen we je uit om stil te staan bij het onrecht en de onderdrukking die veel mensen ten deel valt, en je verbonden met hen te voelen.

Amnesty International is een wereldwijde beweging met meer dan 10 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.

Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.

 

Op de actiepagina staat een overzicht van de mensen en organisaties voor wie Amnesty zich op het ogenblik inzet. Deze acties hebben vaak een tijdelijk karakter en veranderen voortdurend. 

 

Fakkels